Щоб забезпечити належну якість продукції на ТзОВ “Бартнік” діє виробнича лабораторія, атестована Державним підприємством “Хмельницький науково — виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” (Свідоцтво про атестацію № 18-054Х-14 від 25.11.2014). Лабораторія підприємства одна з небагатьох в Україні, збудована з дотриманням не тільки вітчизняних, а й європейських вимог.
Лабораторією “Бартнік” проводиться цілий ряд фізико-хімічних досліджень і аналіз вмісту залишкових кількостей антибіотиків в меді на відповідність національного стандарту України ДСТУ 4497:2005. Продукція проходить перевірку тричі. Перший етап — дослідження проб меду, отриманих від пасічників. Другий — вхідний контроль меду, що поступив на підприємство. Завершальний етап — перевірка готової до відвантаження продукції у споживчій та промисловій тарі.
На підприємстві впроваджена система управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП), згідно ДСТУ ISO 22 000:2007, що дозволяє випускати якісну продукцію, та контролювати ризики на кожному етапі виробництва. Система СУБХП дозволяє ідентифікувати продукцію від пасічника до споживача і в зворотньому напрямку.
 Компанія “Бартнік” - одна з найбільших експортерів меду в різні країни світу, тому крім вимог Державного стандарту підприємство дотримується вимог, які висуває покупець країни-імпортера.
З кожним роком спектр досліджуваних антибіотиків розширюється. На сьогоднішній день лабораторія визначає дев’ять груп антибіотиків. Для забезпечення випуску якісної продукції, лабораторія оснащена цілим комплексом приладів з високою чутливістю, використовує надійні методики і досвід закордонних лабораторій.